Svensk domare knockades blodig av inkastat föremål

Fotboll Svenske linjedomaren Fredrik Klyver fördes under torsdagskvällen till sjukhus efter att ha träffats av ett inkastat föremål under Europa League-kvalmatchen mellan Sturm Graz och Larnaca.

I den 77:e minuten avbröts Europa Leauge-kvalmatchen mellan österriksika Sturm Graz och cypriotiska AEK Larnace efter att ett föremål kastats in på plan och träffat den svenske linjedomaren Fredrik Klyver i huvudet.

Fredrik Klyver knockades blodig och fick föras till sjukhus för att sys.

– Jag hörde att de ändå var ganska lugna (domarna), men det var ett fyra, fem centimeter stort jack i huvudet, så han behövde åka till sjukhus för att sy det. Mer än så vet jag inte, säger SvFF:s chef för domargruppen Stefan Johannesson till Fotbollskanalen.

På Twitter har åskådare på plats lagt ut filmer över hur den liggandes Fredrik Klyver får hjälp av inrusande läkare.

Det svenskadomarteamet med Mohammed Al-Hakim som huvuddomare hade precis noterat 2-0 till gästande AEK Larnace när händelsen inträffade.

Enligt UEFA:s regler får domarteamet inte uttala sig för media.

Efter matchen gick Sturm Graz ut med ett uttalande på sin hemsida där de tar avstånd från skandalen:

”Beteendet från en supporter i kvällens Europa League-match är inte på något sätt acceptabelt. Detta förstör för oss som klubb, vårt rykte – det förstör för fotbollen. Vi ser fotbollen som något positivt och ett medel att tackla liknande saker. Vi är besvikna att vi har gjort fotbollssupportrar besvikna”

Matchen återupptogs en stund efter att Fredrik Klyver förts av planen efter  beslut från UEFA och AEK Larnace kunde åka hem till Cypern med en 2-0 seger, skriver Fotbollskanalen.