Justitie- och inrikesministern Morgan Johansson talade i stora matsalen på gamla T4 på måndagen.

”Det kommer pratas mycket om välfärden”

Hässleholm På måndagen stannade justitie- och inrikesministern Morgan Johanssons valturné till i Hässleholm. Många hässleholmare letade sig till stora matsalen på gamla T4 för att höra Johansson tala om välfärd, klimat och kriminalitet.

Lena Wallentheim och Irene Nilsson från Socialdemokraterna Hässleholm välkomnade Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson till ett regnigt Hässleholm på måndagsförmiddagen. Johansson tog plats framför åhörarna som var nyfikna på att höra vad inrikesministern hade att säga. Morgan Johansson inledde sitt tal med att berätta att han och Hässleholm inte är helt främmande för varandra.
– Jag är ganska mycket i Hässleholm nu för tiden, berättade han.

Inrikesministern fortsatte och talade om de bränder som drabbade Sverige för några veckor sedan. Han uttryckte sin glädje över att Sverige tillsammans med hjälp från andra länder lyckades klara av situationen utan att någon människa fick sätta livet till. Han använde sig av ett klassiskt socialdemokratiskt uttryck när han förklarade att ”det starka samhället visar sig i sådana situationer”. Talet gled in på klimatspåret och Morgan Johansson poängterade Socialdemokraternas mål att få Sverige att bli det första fossilfria välfärdslandet och hur viktigt han tycker det är att världen sluter upp kring klimatavtalet från Paris som skrevs 2015.
– Sverige kan och ska vara i framkant i klimatfrågorna, sade Johansson.

Det började tisslas och tasslas bland åhörarna när Morgan Johansson pratade om polisen och kriminalitet. Inrikesministern hann också tala om välfärden, arbetsmarknaden och pensionen innan det blev dags för åhörarna att få ställa sina egna frågor till Morgan Johansson. Många av frågorna handlade om lokala och kommunala vinklar på problemen i samhället och Morgan Johansson besvarade frågorna så gott han kunde.
Inrikesministern tog sig efter talet tid att prata med Norra Skåne innan han åkte vidare för att besöka bland annat Osby.
– De här sista veckorna innan valet tror jag det kommer pratas mycket om välfärden och där är socialdemokraterna trovärdiga, säger han.

Socialdemokraterna har sagt att höstens val blir en folkomröstning om välfärden. Men mycket av debatten och diskussionen har även handlat om invandring och kriminalitet.
– De här sakerna hänger ju ihop. Vi fokuserar mycket på att få fler poliser och vi arbetar med kraftfulla brottsförebygganden, säger Morgan Johansson.
Att tala inför en mindre publik på en mindre ort tror Morgan Johansson kan vara bra för att få fram sitt budskap.
– Till skillnad från när man pratar i TV eller i radio så blir det mer resonerande och mer av en dialog här. Jag tror att det är nyttigt, säger inrikesministern.

Dagens fråga

Svarar du när det ringer telefonnummer som du inte känner igen?

Loading ... Loading ...