Cia Larsson från Vankiva besökte Blå Salongen tillsammans med sönerna Arvid, åtta år, och Alvin, tio år. Foto: bella Bryngelson
Alvin Larsson gillar att både dyka i riktigt vatten och att dyka ner i ett animerat vattenlandskap genom ett VR-headset.
Fotbollsspel på storbildsskärm kunde man också roa sig med. Foto: Bella Bryngelson

Kul teknik lockade unga till kulturhuset

hässleholm På måndagen inleddes sommaraktiviteten Teknik är kul på Hässleholm Kulturhus.
Datorspel på mindre skärmar, fotbollsspel på storbildsskärm och VR, virtual reality, gick att testa på.

Ett trettiotal besökare hade kommit under teknikveckans första dag.
Under måndagen kunde barn och unga spela datorspel, spela fotbollsmatch på storbildsskärm och testa på VR-teknik, virtual reality.
Med ett VR-headset på huvudet kunde besökare dyka ner i ett undervattenslandskap bland maneter och hajar och annat som rörde sig i den animerade vattenvärlden.

Cia Larsson från Vankiva fastnade i Blå Salongen med sönerna Alvin och Arvid. Datorspelet Donkey Kong var en av sakerna som lockade, men framförallt VR-headsetet var kul.
– Det har blivit mycket badande med cyklop i sommar, berättar Cia Larsson om sonen Alvin, tio år.
Så att dyka ner i ett animerat vattenlandskap verkade vara perfekt.
– Det var roligt att man kunde se vad som var framför en. Det var verkligt, säger Alvin Larsson om sin VR-upplevelse, som han testade på för första gången under måndagseftermiddagen.
Lillebror Arvid Larsson, åtta år, var något mer skeptisk.
– Det var inte läskigt, men jag gillade inte alla vattendjur, berättar han.
– Han gillar inte maneterna, fyller Cia Larsson i.
På storbildsskärmen mötte dessutom Real Madrid Portugal i en Fifa-match.
Under veckan kommer det finnas lite olika teknikaktiviteter på plats i Blå Salongen. Senare i veckan kommer även en 3D-skrivare på besök, berättar Veronica Lundblad Jönsson, som är en av de som satt ihop aktiviteten.
– Vi hade en del utrustning att använda, så varför inte köra en hel teknikvecka. Det är ju lite det här som ungdomar använder sig av idag, men VR är kanske inget man har hemma, säger Veronica Lundblad Jönsson.
Senare i veckan kommer det också arrangeras datorprogrammering, där besökare kan skapa sina egna datorspel, och på fredagen blir det TV-spelsturnering.

Dagens fråga

Har du kvar dina gamla skolkataloger?

Loading ... Loading ...