GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De får ökat byggstöd

Östra Göinge • Publicerad 14 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Boverket har beslutat att höja nivån på investeringsstödet för 34 kommuner, däribland Östra Göinge. De 34 aktuella kommunerna har alla haft en hög och stadig befolkningsökning, med mer än fem procent under de senaste åren.

Den aktuella höjningen ska gälla retroaktivt från en 1 januari 2018. Villkoret för att få investeringsstöd är att hyran hålls under vissa nivåer. En typtrea på exempelvis 70 kvadratmeter får inte kosta mer än 7 900 kronor i månaden.

Vad det ökade byggstödet kan få för resultat i Östra Göinge har vi ingen uppgift om.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.