Annons

Fängslas och utvisas efter knarkkörning

Eslöv • Publicerad 14 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Tullen hittade nästan fem kilo cannabis i en av dörrarna till skåpbilen som de nu dömda männen färdades i. 
FOTO: Tullverkets förundersökningsprotokoll
Tullen hittade nästan fem kilo cannabis i en av dörrarna till skåpbilen som de nu dömda männen färdades i. FOTO: Tullverkets förundersökningsprotokoll

Det var den 25 april i år som tullen spanade mot de båda männen vid en bilskrot i Hässleholm.

Annons

I bilen fanns även en rulle plastfolie och på den hittade polisen den ene mannens fingeravtryck.

Under rättegången tog 30-åringen tillbaka flera av uppgifterna och påstod i stället att han jobbade med att köra frukt och grönt åt 50-åringen, och att han inte befattat sig med någon narkotika. Fingeravtrycken måste bero på att han använt plastfolie för att packa in smörgåsar.

50-åringens berättelse är ”lång och livfull”, anser Lunds tingsrätt - som dock inte tror på den. Den framstår som ”osammanhängande, ologisk, motsägelsefull och orimlig”.

Rätten anser det bevisat att männen medvetet hanterat narkotikan på organiserat sätt och dömer dem till ett år och åtta månaders fängelse för narkotikabrott. De ska därefter utvisas från Sverige.

Henrik LindahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons