Annons

Förlust för HIF i jämn DM-kvart

Sport Lund visade sig vara en övermäktig motståndare.
Sport • Publicerad 14 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Kristian Brymora visade med sina två mål att han vill in i den grönvita startelvan. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Kristian Brymora visade med sina två mål att han vill in i den grönvita startelvan. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Det var en öppen och kvick match som utspelade sig på Klostergårdens konstgräs. Matchbilden var jämn men i målprotokollet tog hemmalaget snabbt kommandot och efter 20 minuter hade André Strandberg och Kristian Mjörnman gett Lund en 2–0-ledning.

Då klev Kristian Brymora fram. Med två mål på tolv minuter gav australiensaren HIF en fribiljett tillbaka in i matchen.

Annons

– De börjar bättre än oss men vi äter oss in i matchen. Kristian visar verkligen sin målfarlighet i dag, säger Dan Olofsson.

Brymora bildade anfallspar med Joel Wedenell och det var Wedenell som spelade fram till ett av målen.

– Bägge är rörliga, bägge kan både möta boll och gå i djupled. De funkade bra ihop i våras och jag skulle bli överraskad om det är en duo som vi inte får se igen i höst, säger Olofsson.

Precis innan halvtid gjorde Lund 3–2.

– Det blir lite psykologiskt men vi försöker spela upp oss och gör det bra i andra halvlek med, deras 4–2 kommer inte förrän i slutet, säger Dan Olofsson.

Division 1-motståndet Lund satte hög fart på det vattnade konstgräset och Dan Olofsson märkte skillnad jämfört med lagen HIF får möta i serien.

– Det går lite snabbare men det är bara bra för oss att få upp tempot. Jag tycker ändå att vi skapar många bra chanser, säger han.

I HIF-målet klev Johannes Ljungbäck oväntat in en halvlek trots att han dragits med en ljumskkänning. Ljungbäck trodde inte att han skulle kunna åka ned till Lund men kände sig i stället så bra att han kunde hoppa in.

– Johannes känns helt okej i dag, han är lugn och bra och märker inte av skadan, säger Dan Olofsson.

Ett lugnande besked inför lördagens sexpoängsmatch mot Sölvesborg, som Jonas Osberg inte kommer att kunna vara med i.

Annons

Över huvud taget tog HIF beslutet att ge bänkspelare speltid och spelare som Tim Ströbeck och Niazi Smail fick 90 minuter.

HIF gjorde dessutom fyra byten i halvtid och ännu ett i mitten på andra halvlek när Mustafa Owaid kom in. Alla fem ersättare som HIF hade med sig till Lund blev således inbytta.

– Det är klart att vi vill vinna alla matcher men det kommer viktigare matcher under hösten, säger Dan Olofsson.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons