Krogen är öppen trots konkursen

Fredholms Matsalar i Hässleholm har gått i konkurs. Peo Fredholm har ansökt om konkurs för båda sina två bolag. Men restaurangen i Hässleholm har öppet för lunch som vanligt denna vecka.

Under måndagseftermiddagen lämnade krögaren Peo Fredholm in konkursansökan för två av sina bolag till Kristianstads tingsrätt. Bolagen har funnits sedan 1995 och driver ett flertal restauranger i Hässleholm och Kristianstad.
– Det är jättetråkigt att det har blivit så här. Det var inte min plan för de här verksamheterna, säger Peo Fredholm till Norra Skåne.

De bolag som det gäller är Fredholmsgruppen AB och Fredholms Matkonst AB. I Hässleholm har han drivit Fredholms Matsalar vid Norra Station. Restaurangen i Hässleholm har vid dags datum fem stycken anställda. Konkursförvaltaren Niklas Sigesgård har dock beslutat om att hålla restaurangen i Hässleholm öppen denna vecka och nästa. Även restaurangen i Kristianstad kommer att hålla öppet som vanligt
– Konkursförvaltaren har som ambition att hålla öppet för lunchgästerna denna och nästa vecka. Förhoppningarna är att någon annan ska ta över efter det. Men jag kan inte gå händelserna i förväg och sia om framtiden just nu, menar Peo Fredholm

Krögaren Peo Fredholm kan dock inte säga mycket om vad han har för planer för framtiden. Men han är övertygad om att Hässleholmsrestaurangen vid Norra Station kommer fortsätta att drivas i en annan regi.
– Jag tror att restaurangen i Hässleholm kommer få leva kvar. Vi får se vad jag ska göra i framtiden. Jag har lite tankar om det.

Dagens fråga

Har du sett vildsvin i det vilda?

Loading ... Loading ...