Upplopp på Kronogården i Trollhättan. Minst fyra bilar brinner. Foto: Joachim Nywall/TT

Minst 80 bilar skadade efter bränder i Göteborg

Inrikes Ett 80-tal bilar skadades sedan ett stort antal bränder anlagts i Göteborg och Trollhättan under måndagskvällen. En 16-åring och en 21-åring anhållna misstänkta för grov mordbrand i Göteborg.

Till SVT Nyheter Väst säger Ulla Brehm, presstalesperson för polisen i Väst, att ungdomar även att ungdomar kastat sten mot poliser som ingripit.

Det var vid 21-tiden som de första larmen om att bilar brann kom in till polisen. Därefter följde ytterligare larm om bilbräder på ett antal platser i Göteborg och även i Trollhättan. Totalt ska ett 80-tal bilar ha skadats i samband med brandattentaten.

Vid 00.30-tiden ska samtliga bränder ha släckts.
Ett vittne uppger för SVT NYheter Väst att en grupp svartklädda ungdomar kommit springande med basebollträ som de använde för att krossa bilfönster. Sedan hällde de in bensin från dunkar och tände på genom att kasta in bangers.

Polisen kan inte utesluta att bilbränderna varit koordinerade. Till Göteborgsposten säger polisens presstalesperson Hans Lippens att det troligen inte handlar om en slump och att man misstänkter att bränderna samordnas via sociala medier

Under tisdagseftermiddagen anhölls en 16-åring och en 21-åring misstänkta för grov mordbrand i Göteborg. Tre personer som misstänks ha varit vid bränderna har identifierats av polisen i Trollhättan, rapporterar Aftonbladet.