I 36 dagar på gatan lever fotografen Christoffer Hjalmarsson med hemlösa i Stockholm. Foto: SVT
Alla hästar hemma är en ny serie från humorgruppen Stallet. Foto: SVT

Val, mat, spänning och disco när SVT presenterade hösten

Valbevakning med bland andra Camilla Kvartoft, ett nytt matprogram med Anne Lundberg och Paul Svensson, discohistoria med Andreas Lundstedt, en ny säsong av Springfloden och mycket annat. På tisdagen presenterade SVT sina höstnyheter och vi passade på att prata med bland andra Camilla Kvartoft och Anne Lundberg.

Andra nyheter i SVT i höst:

I will survive
Programserie i sex delar där artisten Andreas Lundstedt gräver i discohistorien.
Premiär 22/8 (6 avsnitt).

Det stora racet
Fyra folkraceteam bjuder in fyra kändisar – Magnus Wislander, Elisa Lindström, Kodjo Akolor och Ellen Bergström – för att tillsammans med teamen bygga en folkracebil och träna kändisen till tävlingsförare. I finalavsnittet tävlar de i ett avgörande lopp. Premiär 4/9 (6 avsnitt).

Timjan, tupp och tårta Matprogram med matlagningsglädje för både vardag och fest. Programledare är matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke och till sin hjälp har hon Sandra Mastio, Zeina Mourtada, Jimmy Brorsson och Emma Lindquist.
Premiär 6/9 (8 avsnitt).

Liberty
Dansk serie som bygger på Jakob Ejersbos roman med samma namn och utspelar sig i Tanzania i slutet av 1980-talet. Premiär 10/9 (5 avsnitt).

Alla för en
Höstens nya fredagsunderhållning där kändislag tävlar musik, tv, film och ordlekar. Premiär den 14 september (10 avsnitt).

Springfloden 2
Andra säsong av kriminalserien Springfloden med Kjell Bergqvist som den hemlöse expolisen Tom Stilton och Julia Ragnarson som polisstudenten Olivia Rönning. Bygger på andra delen i Cilla och Rolf Börjlinds deckarserie. Säsongspremiär 16/9 (10 avsnitt).

Språknyheterna
Serie i Kunskapskanalen som gräver ner sig i de svenska språket och där bland andra den nyzeeländske ståuppkomikern Al Pitcher medverkar. Programledare är Kalle Lind och Sara Lövstam är språkexpert. Premiär 26/9 (8 avsnitt).

Vår tid är nu
Kostymdramat Vår tid är nu är tillbaka med en andra säsong som inleds december 1955. Säsongspremiär 1/10 (10 avsnitt).

Världens sämsta indier
Komikern David Batra reser till Indien för att försöka hitta sitt ursprung och förstå landet bättre med hjälp av Indienkorrespondenten Malin Mendel. Premiär den 3 oktober (6 avsnitt).

Sarah’s Sounds of Musicals
Sarah Dawn Finer har som mission att få fler att förstå musikalens storhet och bredd och åker till de stora scenerna på Broadway och West End. Premiär 3/10 (3 avsnitt).

Klimakteriet – det ska hända med dig
Programledaren Malin Båth är i klimakteriet och möter i denna serie kända och okända kvinnor som berättar om sina klimakterieupplevelser.
Premiär 11/10 (2 avsnitt).

Lilla Polisskolan
I Barnkanalen testar sex elvaåringar sitt drömjobb som polis genom att gå polisutbildningen i Växjö med riktiga instruktörer och lärare. Premiär 20/10 (10 avsnitt).

Branden – 20 år senare Dokumentär i fyra delar om de som överlevde brandkatastrofen på Backaplan i Göteborg 1998, och om de som förlorade sina anhöriga. Dokumentären berättar också om den omfattande polisiära utredningen. Premiär 28/10 (4 avsnitt).

Dramaten
Dokumentär som tar oss med bakom kulisserna på Dramaten. Skådespelare som Sven-Bertil Taube, Lena Endre, Krister Henriksson, Elin Klinga, Örjan Ramberg, Johan Ulveson och Shanti Roney medverkar. Premiär i november (6 avsnitt ).

Andra åket
Familjekomedi om en liten skidort längs upp i norr med manus av Felix Herngren. I rollerna bland andra: Sanna Sundqvist, Jakob Setterberg, William Spetz, Bert-Åke Varg, Mattias Fransson och Lena T Hansson.
Premiär i november (8 avsnitt).

Alla hästar hemma
Ny serie från humorgruppen Stallet där sketcher varvas med studioinslag inför publik. Varje program leds av en gästande komiker. Premiär i november (8 avsnitt).

36 dagar på gatan
Fotografen Christoffer Hjalmarsson lever under en månad med hemlösa i Stockholm och tar del av deras berättelser. Premiär i december (6 avsnitt).

De dagar som blommorna blommar
Miniserie av Jonas Gardell, regi Simon Kaijser, som beskrivs som en berättelse om förlust och överlevnad. Den utspelar sig under sent 1970-tal, tidigt 1990-tal och i nutid och handlar om familjerna Munksås, Törnblad och Elofsson, som umgås som grannar i ett kedjehusområde utanför Stockholm. I huvudrollerna bland andra Rasmus Luthander, Eva Röse, Anja Lundqvist och Johan Rheborg, Premiär till jul (3 avsnitt).

×