GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vatten forsar in i byggnader

Broby Ett kraftigt regnoväder har gjort att vatten har forsat in i ett antal byggnader i Broby
Östra Göinge • Publicerad 14 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Larmet om att vatten forsade in i fastigheter kom strax innan lunch, då var det på Västergatan men det är även fastigheter på Västra Järnvägsgatan som drabbats av problemen. Räddningstjänsten är på plats för att hjälpa till med att pumpa ut vatten.

Räddningstjänsten prioriterar  i första hand till servicefunktioner, företag och därefter bostadsfastigheter. De rekommenderar därför privatpersoner att kontrollera sina fastigheter och om de är drabbade ska de i första hand agera själva och kontakta sitt privata försäkringsbolag.

Om man misstänker sig ha fått in avloppsvatten i sin fastighet ska man kontakta Skåne Blekinge Vattentjänst (SBVT) på telefon 010-211 97 80 skriver Östra Göinge kommun i ett pressmeddelande.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.