Annons

Vittsjöåkarna bra framme i Nyköping

Sport • Publicerad 14 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Tycker man skall ge Tommy Österberg lite extra beröm eftersom han slog sitt personliga rekord i slalom tre gånger under den här tävlingen, säger Bosse Lindén i Vittsjöklubben.

Brobybon och före detta Vikingbrottaren Österberg som började med vattenskidsporten i mogen ålder noterades för 3,55,16 och slutade 22:a bland 29 tävlande. Nicklas Larsson, Sigtuna, vann klassen.

Annons

Gästabudstrofén där man endast kör slalom samlade många av landets bästa åkare i ett dussin klasser.

I seniorklassen blev Lasse Lindén tvåa efter träningskompisen Jakob Bogne, Nyköping, men före Felix Blomqvist, Nora.

Lindéns klubbkamrat i Vittsjö, Noa Johansson, slutade sjua bland 14 åkare. Noterbart också att Strömsnäsbruksklubben Svanen fick två klass-segrar för Tim Törnqvist i under 17-klassen och Måns Kristiansson i under 12.

– Killarna gjorde bra ifrån sig medan jag var helt ensam i min klass (65+) så det var ju inte så konstigt att jag vann den, skrattar Bosse Lindén som förmodligen gladde sig mer över att ha fått klartecken för start i veteran-EM som går i tyska Halle den 23-26 augusti.

Tävlingen avgörs några mil från Leipzig.

13 svenska åkare finns med i det svenska landslaget som inleder träningen den 21 augusti och totalt kommer de blågula att tävla i fyra klasser från 35+ till 65+.

– Så det blir till att försöka hinna med och träna lite extra även på hemmaplan fram till tävlingen, säger Bosse Lindén som är en rutinerad mästerskapsåkare med medaljer i så väl EM som VM.

I Bosses klass åker även Jan Jönsson från Knäred.

– En kille som jag känner och har tävlat mot en hel del.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons