GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtta miljoner – för underlag

HÄSSLEHOLM Åtta miljoner kronor – så mycket kostar det Hässleholms tekniska avdelning att låta en generalkonsult ta fram ett förfrågningsunderlag inför upphandlingen av den fortsatta renoveringen på HTS.
Hässleholm • Publicerad 15 augusti 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

Åtta miljoner kronor – så mycket kostar det Hässleholms tekniska avdelning att låta en generalkonsult ta fram ett förfrågningsunderlag inför upphandlingen av den fortsatta renoveringen på HTS.

Kommunen fick in två anbud och antog det billigaste, från Uulas Arkitekter AB. Men tekniska nämndens ordförande Arne Dahlström (KD) är kritisk till summorna:

– Jag kan tycka att det är märkligt att det ska kosta åtta miljoner innan man ens gjort ett enda materialinköp, säger han.

– Men det är något vi måste göra.

Tekniska nämndens arbetsutskott har nu sagt ja till att anta anbudet.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.