Tyringeordföranden Jörgen Persson ser fram mot att SHL-lagen Malmö och Linköping skall gästa Tyrs Hov. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Persson hoppas på storpublik i Tyrs Hov

Tyringes hockeysäsong dundrar igång dubbelt matchmässigt på torsdag.
Medan division ett-laget träningsspelar i Mörrum ställs samtidigt SHL-lagen Malmö Redhawks och Linköping mot varandra i en träningsmatch i Tyrs Hov.

– Olyckligt att de här matcherna kolliderar men ursprungligen var Redhawksmatchen ett söndagsarrangemang som fick flyttas eftersom förbundet hade domarkonferenser samtidigt, säger Tyringe-klubbens ordförande Jörgen Persson.
Dealen för Tyringe när det gäller träningsmatcherna med elitlagen är förmånlig – om det kommer publik. Tyringe står nämligen för ishall, domare och en måltid efter matchen men får intäkterna från entrén.

– Bland annat kommer Redhawks styrelse hit, berättar Jörgen Persson som är en ganska flitig gäst på Redhawks hemmamatcher och även medlem i ett nätverk i Malmö Arena.
Därav de goda kontakterna med Malmöklubben och anledningen till att Redhawks väljer att spela i Tyrs Hov.
Jörgen Persson är också nöjd med upplägget och förberedelserna inför torsdagsmatchen.
– Ett bra gäng som jobbar med arrangemanget från vår klubbs sida, säger Tyringebasen.
Malmö Redhawks slutade sexa i SHL förra säsongen och åkte sedan ut i semifinalserien mot Växjö med 4–0 i matcher. För Linköping var det en mellansäsong med en nionde plats i sluttabellen.

Sedan tog man sig visserligen vidare till kvartsfinal där det blev stopp mot Djurgården efter 1–4 i matcher. Linköping har redan inlett träningsspelet genom att förlora borta mot allsvenska Vita Hästen i Norrköping med 2–3 efter straffar.
Redhawks inledde sitt träningsspel på tisdagen genom att möta Malmökollegan Pantern.

Malmölaget dras med en del skador på spelare som Emil Molin, Niklas Arell, Stefan Warg och Tyringe-bekantingen Max Görtz.
Därför är det osäkert om Frostabördige Görtz kommer till spel i sin gamla hemmahall?
SHL-säsongen 2018/19 inleds den 15 september.
Senast Tyringe ordnade försäsongsmatcher med elitlag var 2016 när Rögle ställdes mot AIK och då räknades 985 personer in i Tyrs Hov.

– Något liknande hoppas jag på den här gången även om kontakterna med Linköping säger att det inte blir särskilt många fans från den klubben, förklarar Jörgen Persson.
– Sammantaget dock en lite glansfull upptakt på hockeysäsongen i Tyringe och en möjlighet att sprida lite PR runt vår klubb.

×