Foto: Ralph Bretzer
Foto: Ralph Bretzer

Silvana Imam polisanmäld efter konserten

Malmö En person blev nedtrampad när Silvana Imam på tisdagskvällen uppmanade alla i publiken att ta sig upp på Malmöfestivalens scen. Nu polisanmäls rapparen för framkallande av fara för annan.

Det var vid 22.35 som rapparen Silvana Imam skulle sjunga sin sista låt på stora scenen på Stortorget.

Hon bjöd då in alla som ville att komma upp på scenen. Detta orsakade närmast en publikrusning.

Polisen uppskattar att omkring 120 personer tog sig upp på scenen. Personalen kring scenen ska ha varit helt oförberedda på det inträffade.

– Scenen är inte dimensionerad för 120 personer, säger informatör Nils Norling på Malmöpolisen.

Han menar att det inte fanns någon uppenbar rasrisk för själva scenen, som är stabil. Däremot kunde kameror och högtalare som finns kring scenen ha kunnat rasa.

Läsarfilm

Primärt var det personal kring scenen som utsattes för risk att skadas.

En person skadades vid händelsen. Det ska ha rört sig om en person som troligen blev nersprungen. Han ska enligt polisen ha blivit blåslagen.

Enligt polisen var det tur att inte fler råkade illa ut. Rapparens agerande kunde ha utvecklats till en livsfarlig situation. Därför är polisen tacksam att inget allvarligare inträffade.

Silvana Imam är nu polisanmäld för framkallande av fara för annan.

Enligt Erland Weerasinghe, chef för arrangemangsenheten på Malmö stad, ser festivalen allvarligt på det inträffade.

– Det var en artist som inte riktigt tänkte sig för, säger han. Så gör man ju inte och vi kan kanske komma fram till att detta är ett avtalsbrott, vi har avtal som säger att man inte får göra så här.

Erland Weerasinghe vill varken uttala sig om händelsen påverkar Silvana Imams gage eller eventuella framtida uppträdanden på Malmöfestivalen.

– Vi har inte varit i kontakt med Silvana Imam eller med hennes manager ännu. Detta är ganska färskt fortfarande, vi får titta över det här.

Skånskans musikkritiker Ralph Bretzer var på plats. Under en tidigare del av konserten ska rapparen ha tillåtit en person att gå upp på scen. Till extranumret bjöd hon nu upp tio personer.

– Som jag såg det klarade vakterna inte att hålla publiken, säger han. Då sa Silvana något i stil med ”Kom bara upp”.

Skånskan har varit i kontakt med Silvana Imams PR-agent Ebba Lindqvist, som har vidarebefodrat artistens ursäkt.

 

Läs mer: