Vanneberga skola

Vanneberga skola renoveras i år renoveras

vinslöv/vanneberga Vanneberga skola ska renoveras med start i år. Det trumfade de rödgröna igenom i kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen.

Beslutet innebär att två miljoner kronor ska satsas på skolan redan i år.
– De små skolorna ska vara kvar för att bidra till en levande landsbygd, det är viktigt att vara tydlig med det. Vinslöv är dessutom ett utvecklingsområde när det gäller bostäder, vilket innebär fler barn, resonerar Lena Wallentheim (S) som är vice ordförande i arbetsutskottet.

Lars Johnsson (M) och ordförande i arbetsutskottet ville bromsa.
– Det här är en fråga som ska tas i budgetberedningen inför nästa års budget, sade han och reserverade sig mot beslutet.
Hans invändningar räckte dock inte och beslutet blev att ge tekniska nämnden två miljoner kronor för att kunna sätta igång jobben redan i år.

De rödgröna partierna (S, V, MP, C) föreslog redan i februari att pengarna skulle satsas. (I sitt nedröstade budgetförslag från 2017 hade man en satsning på sammanlagt över 8,6 miljoner kronor på Vanneberga skola fram till 2021.)
Lena Wallentheim är kritisk till att ärendet inte kommer upp förrän nu, när förslaget klubbades igenom i tekniska nämnden redan i februari.

– Genom dagens beslut finns möjlighet att komma igång. Ska vi vänta till efter valet och till ett ny majoritet formats tar det betydligt längre tid, konstaterade hon.

Dagens fråga

Svarar du när det ringer telefonnummer som du inte känner igen?

Loading ... Loading ...