GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

350 tidningar protesterar mot Trump

Nyheter Donald Trump, vars administration för ett antal år sedan tog världen med storm med uttrycket \"fake news\", har en historia av att både ge sig på enskilda journalister och hela tidningar.
Publicerad 16 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Donald Trump, vars administration för ett antal år sedan tog världen med storm med uttrycket "fake news", har en historia av att både ge sig på enskilda journalister och hela tidningar.

Presidenten har tidigare kallat journalister i allmänhet för "världens mest ohederliga människor". Han har också sagt att journalister är "folkets fiender".

Trump har dessutom vägrat att prata med medarbetare på det stora mediebolaget CNN. Nyligen portades en CNN-reporter från Vita huset då denne ställt "olämpliga" frågor.

Nu har uppemot 350 amerikanska medier ställt sig bakom en kampanj startad på initiativ av The Boston Globe under parollen "Journalister är inte fienden".

Samtliga kommer att tillägna sina ledarsidor till att sprida kampanjens budskap.

- Jag hoppas att detta får läsarna att förstå att detta är en attack på konstitutionens första tillägg. Vi är en fri och självständig press, det är en av de mest heliga principerna som ryms inom den amerikanska konstitutionen, säger Marjorie Pritchard, nyhetschef på The Boston Globe.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.