Annons

Det buggades friskt på Tyresvingen

Hässleholm Det svängde rejält på Finja bygdegård när nybörjare och rutinerade dansare buggade till musiken på torsdagen. Det är föreningen Tyresvingen som anordnar kurserna.
Hässleholm • Publicerad 16 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Det buggades friskt på dansgolvet i Finja bygdegård på torsdagen. Foto: Jacob Ruderstam
Det buggades friskt på dansgolvet i Finja bygdegård på torsdagen. Foto: Jacob Ruderstam

Otto Persson styrde musiken och paren styrde varandra till takten av låtarna på Finja bygdegård under torsdagen. Otto Persson har varit aktiv inom föreningen Tyresvingen i sex år och är kursinstruktör för de gamla och unga som vill komma och dansa.

– Jag tycker det är jättekul, det är ett glädjeämne. Det är perfekt att träffas och dessutom få motion, säger Otto Persson.

Annons

Tyresvingen som anordnad kurserna för nybörjare och rutinerade dansare bildades för många år sedan, då inriktade man sig på gammeldans. Nu för tiden har föreningen gått över mer på bugg. Tyresvingen anordnar även tävlingar.

Under våren och hösten anordnar man tio tillfällen där folk kan komma och släppa loss till takten av musiken.

Något som är unikt är att man också anpassar kurser för barn. För barn som är upp till fem år gamla finns kurser för motoriken. För barn som är fem år och äldre dansar man samma bugg som den de vuxna får komma och lära sig.

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons