Ung man anhållen efter slag mot polis

HÄSSLEHOLM En ung man sitter anhållen efter att under natten mot torsdagen ha slagit en polis i ansiktet.
– Han misstänks på sannolika skäl för våld mot tjänsteman, säger chefsåklagare Annette Olsson.

Ett tumult vid ett omhändertagande under natten till i går ligger bakom att en ung man sedan dess sitter frihetsberövad. Polisen hade kallats till centrala Hässleholm på grund av skadegörelse. Någon hade slagit sönder en ruta. På platsen påträffar man två män, och snart uppstår handgemäng.

– Vid ett ingripande mot dem uppstår det tumult. Det är inte ovanligt att det blir det i samband med omhändertagande. Särskilt inte om det är narkotika inblandat, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisen region syd.
Förutom våld mot tjänsteman är det nämligen också upprättat anmälan om narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Den angripna polismannen fick ta emot minst ett slag i ansiktet, och fick med ansiktsfrakturer senare skjutsas till sjukhuset av sin kollega. Fler patruller kom till platsen, och de båda misstänkta personerna kunde omhändertas. Den ene av männen släpptes senare under natten.

Dagens fråga

Har du kvar dina gamla skolkataloger?

Loading ... Loading ...