Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Ralph Bretzer
Tunbuktu och Damn! på Stortorget. Fito: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT

Timbuktu slog publikrekord

Malmö 26 000 personer såg onsdagens konsert med Timbuktu på Stortorget, vilket är nytt publikrekord under Malmöfestivalen.

Redan under kvällen rapporterade Skånskans reporter Ralph Bretzer att massor mer folk befann sig i centrum och att det var oerhört svårt att ta sig fram längs gatorna till scenen på Stortorget.

Iakttagelsen visade sig stämma.
Aldrig tidigare har så mycket Malmöbor besökt en konsert under festivalen. Enligt arrangörerna ska 26 000 personer har gungat i takt framför den stora scenen på torget.

Det tidigare rekordet löd på 20 000 besökare. Även den gången var det Timbuktu och Damn! som spelade och året var 2014. Då kom det så mycket folk att flera av ingångarna till Stortorget fick stängas.

”Trots ett massivt publikuppbåd på Stortorget och det faktum att det var mycket folk över hela festivalområdet var det en lugn kväll med få incidenter”, skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

Möjligen slås rekordet på nytt redan på fredag.

På fredag avslutar house- och DJ-stjärnan Steve Angello Malmöfestivalen med en spelning som festivalledningen räknar med kommer dra ännu mer folk.

– Vi tar höjd för att kunna maximera antalet personer på Stortorget när Steve Angello spelar. Det gör vi framför allt genom att sätta upp skärmar på Stortorgets parkering men även mitt på Gustav Adolfs torg så att så många som möjligt ska kunna ta del av konserten, säger David Östberg, projektledare för Malmöfestivalen.

Läs mer: