GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Timbuktu slog publikrekord

Malmö 26 000 personer såg onsdagens konsert med Timbuktu på Stortorget, vilket är nytt publikrekord under Malmöfestivalen.
Publicerad 16 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Redan under kvällen rapporterade Skånskans reporter Ralph Bretzer att massor mer folk befann sig i centrum och att det var oerhört svårt att ta sig fram längs gatorna till scenen på Stortorget.

[contentcards url="http://www.skd.se/2018/08/15/tjockt-med-folk-pa-festivalens-gator/" one_line="true"]

Iakttagelsen visade sig stämma.

Det tidigare rekordet löd på 20 000 besökare. Även den gången var det Timbuktu och Damn! som spelade och året var 2014. Då kom det så mycket folk att flera av ingångarna till Stortorget fick stängas.

"Trots ett massivt publikuppbåd på Stortorget och det faktum att det var mycket folk över hela festivalområdet var det en lugn kväll med få incidenter", skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

[contentcards url="http://www.skd.se/nojesbloggen/2018/08/16/smockfullt-nar-timbuktu-kom-tillbaka-till-festivalen/" one_line="true"]

[contentcards url="http://www.skd.se/2018/08/16/flog-dronare-trots-forbud/" one_line="true"]

Möjligen slås rekordet på nytt redan på fredag.

På fredag avslutar house- och DJ-stjärnan Steve Angello Malmöfestivalen med en spelning som festivalledningen räknar med kommer dra ännu mer folk.

- Vi tar höjd för att kunna maximera antalet personer på Stortorget när Steve Angello spelar. Det gör vi framför allt genom att sätta upp skärmar på Stortorgets parkering men även mitt på Gustav Adolfs torg så att så många som möjligt ska kunna ta del av konserten, säger David Östberg, projektledare för Malmöfestivalen.

6 bilder
Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Ralph Bretzer
Tunbuktu och Damn! på Stortorget. Fito: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT
Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.