Tyringe föll i premiären efter sudden death

Genom ett mål i förlängningens spel tre mot tre av Marcus Ericsson kunde Mörrum vinna säsongens första träningsmatch mot Tyringe i Jössarinken.
Den målsnåla matchen slutade 2–1, periodsiffror 0–0, 0–0, 1–1, 1–0.

Tyringe såg annars ut att kunna vinna matchen, inför 264 åskådare, sedan nye italienaren Denny Deanesi gjort 1–0 redan efter 28 sekunder av sista perioden.
Tyringeboxen grejade tre utvisningar i sista perioden men med bara 23(!) sekunder kvar att spela lyckades hemmalaget ändå få in en puck bakom annars utmärkte Tyringemålvakten Joakim Strandberg.

De nya förlängningsreglerna med spel tre mot tre gjorde övertiden chansrik och mitt i en Tyringeoffensiv fick Mörrum chansen att kontra och sköt segermålet efter 3.34.
– En typisk första träningsmatch som ger väldigt mycket videomaterial att titta på i morgon, förklarade en inte helt nöjd Tyringetränare Henrik Alfredsson.
– Vår första period var inte bra. Vi var alldeles för ängsliga och stod och tittade och fick för långa byten, analyserade Alfredsson som tyckte att hans lag steppade upp i mellanperioden.
– Då tycker jag att vi dominerar totalt och hemmalaget har egentligen inget men vi gör inte heller några mål.

Tyringetränaren valde att gå på fyra hela femmor under den här premiärmatchen.
– Vi åker ju på en hel del utvisningar och det gör det jobbigt och leder väl fram till att Mörrum till slut ändå kan kvittera, sa Alfredsson.
– Joakim Strandberg är dock alldeles utmärkt i vårt mål i den här matchen.
Men även Mörrum, där bland annat de förra Tyringespelarna Khalid Ibrahim och Andreas Silfverberg fanns med, hade en bra, debuterande målvakt i Hampus Alexandersson (senast i Tranås).
– Men nu är premiärmatchen i alla fall avklarad och vi får åka hem, kolla video och träna vidare på en hel del saker, förklarade Henrik Alfredsson.

×