GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åklagaren vill se hårda straff

Hässleholm Fängelse i flera år, för båda två. Det anser åklagaren är en rimlig påföljd för den 35-åring och hans före detta som åtalats för grovt narkotikabrott vid Hässleholms tingsrätt.
Hässleholm • Publicerad 17 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I tisdags var det huvudförhandling mot 35-åringen och den kvinna han har barn ihop med och i vars bostad i Hässleholm polisen den 10 juni fann såväl kokain som heroin och cannabisharts.

När huvudförhandlingen fortsatte på fredagen var det enbart 35-åringen som stod inför rätta.

Mannen erkände åtalspunkterna narkotikabrott, grovt rattfylleri och grov olovlig körning, däremot uppgav han i rätten att han varken kan erkänna eller förneka åtalspunkterna försök till grov misshandel och misshandel eftersom han inte minns något av händelserna.

Målsägare i åtalspunkten försök till grov misshandel är en polis som 35-åringen, som är smittad av hepatit C, ska ha spottat på efter att han blivit omhändertagen och medtagen till CSK i Kristianstad för provtagning den 17 augusti förra året.

– Jag känner riktigt hur det stänker in i ögat, berättade polisen under förhandlingen om händelsen.

Spottloskan hon fick i ansiktet var enligt hennes uppfattning blodblandad och då det stänkte in i ögat kom det i kontakt med slemhinnor. Det fanns därför en visserligen liten, men ändock, risk att hon själv blivit smittad av sjukdomen.

Det krävdes återkommande blodprov, under ett halvårs tid, innan hon fick beskedet att så inte var fallet.

– Han har tagit sex månader av mitt liv. Det har påverkat min relation till min man, till mina barn och även påverkat mig i min yrkesroll, sade hon.

35-åringen bad polisen om ursäkt i rätten och förklarade att han var för berusad för att minnas någonting av händelsen.

35-åringen är också åtalad för att ha tagit stryptag kring sin före dettas hals, vid två tillfällen den 10 juni i hennes bostad. Inte heller detta minns han.

Åklagaren yrkade på att båda två ska dömas för grovt narkotikabrott och gör bedömningen att straffvärdet bör vara flera års fängelse, samt att mannen dessutom ska dömas för övriga åtalspunkter.

Dom i målet faller den 24 augusti. Till dess får 35-åringen, som tagit på sig hela ansvaret för det grova narkotikabrottet, vara kvar i häktet medan tingsrätten hävde häktningsbeslutet för kvinnan, i väntan på dom.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.