IFK dribblade bort Räppe

Sport Hungrigt IFK tog tre välförtjänta poäng.
Sport • Publicerad 17 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Philip Bengtsson var sjuk och utbytt mot Joel Andersson medan Abelto Ikoses meniskskada gav Egzon Ademi chansen i startelvan. Det var IFK:s två förändringar jämfört med matchen mot Dalstorp senast. Mike Andrew började återigen på bänken.

– Mike har varit borta ett bra tag och då gäller det att vara smart. Det var ett medicinskt beslut, säger Daniel Nilsson.

Mohammed Hamdan öppnade målskyttet i minut 34 med ett fint tillslag efter att en frispark från sidan till slut hade dumpit ned framför honom.

Två minuter senare fixade den vindsnabbe Hamdan straff när en Räppeback inte hängde med i svängarna. Straffen förvaltades inte av Gustaf Lindroth som slog den rätt på målvakten men Lindroth revanscherade sig direkt genom att slå in returen.

Straffar var över huvud taget ett genomgående tema i matchen. Tio minuter innan IFK:s 1–0-mål fick Danny Gunnarsson ett gult kort för filmning när han föll omkull i straffområdet. Straff var det inte men det gula kortet föreföll ändå vara hårt dömt.

– Jag tycker att det är tufft att ge ett gult, det är ju någon kontakt där, säger Daniel Nilsson.

En knapp kvart in i andra halvlek var det Räppes tur att få straff. Mohammed Hamdan knuffade onödigt ned en Räppe-spelare vid straffområdeslinjen och plötsligt hade Räppe en väg in i matchen. Adam Larsson gick åt rätt håll men straffen var välslagen inne vid stolproten.

Räppes reducering kändes plötslig men faktum är att den hade kunnat komma tidigare. Räppe inledde nämligen andra halvleken med ett stolpskott.

– Annars låter vi bara Räppe få ett farligt skott i hela första halvlek och vi har generellt en jättebra defensiv i dag, säger Daniel Nilsson.

IFK reste sig dock kvickt när inbytte Mike Andrew fem minuter senare gav sig ut på en fin räd (snyggt framspelad av Tommy Filipovic) och Andrew kunde göra 3–1 efter att ha rundat målvakten. Att Andrew har kvaliteter som få division 2-spelare besitter råder det inget tvivel om.

– Jag är nöjd med att vi inte backar hem utan går för att göra ett mål till, säger Nilsson.

Med dryga kvarten kvar av matchen fick Theo Ekström göra sin efterlängtade hemmacomeback när han byttes in för Hamdan – Hamdan som blev utsedd till matchens lirare. Men det är en annan spelare som Daniel Nilsson väljer att hylla.

– Patrick Osiako gör i dag sin bästa match i IFK-tröjan. Han är nyttig både i passningsspelet och i defensiven, säger han.

Matchen var hela tiden öppen och det kunde blivit fler mål. IFK brände ett par frilägen och Räppe kunde i slutet av matchen fått till en reducering när IFK började slarva med rensningarna.

IFK tar ett stort kliv uppåt i tabellen och pressen ligger nu på HIF att prestera mot bottenkonkurrenten Sölvesborg.

bild 1/2
Ett gäng IFK:are, däribland målskyttarna Hamdan och Lindroth, firar IFK:s 2–0-mål. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Filip Ranmo lurar ned en motståndare i gräset med en fin dragning. IFK förde det mesta av spelet men Räppe var aldrig ofarligt. Foto: Johannes Höghäll Johnsson