Foto: TT

Turistbuss i olycka – en svensk vårdas på sjukhus

Omkring sexton personer ska ha skadats i en trafikolycka på Autobahn i Tyskland, söder om Rostock. Bussen körde ursprungligen från Stockholm och var på väg till Berlin. En svensk har förts till sjukhus, enligt UD.

Totalt ska det ha befunnit sig 63 personer av 22 nationaliteter på bussen.

Enligt tysk polis har totalt 16 personer först till sjukhus där fyra helikoptrar har hjälpt till med räddningsinsatsen.

Av de personer som förts till sjukhus är 6 personer svårt skadade och tio personer har ådragit sig lättare skador.

Enligt UD:s presstjänst så vårdas en svensk på sjukhus efter händelsen. Personens kön, ålder eller hemvist i Sverige är inget som man vill kommentera.

– Vi har uppgift om att en svensk är skadad och har fått sjukhusvård. I övrigt kan vi inte gå in på skadeläget, säger presstjänstens Katarina Byrenius Roslund till Aftonbladet.

Bussen tillhör bolaget Flixbus. De övriga 47 personerna som befunnit sig i bussen har, enligt tysk polis, undersökts av ambulanspersonal vid olycksplatsen och har förts med en annan buss till en vårdcentral.

”Baserat på senast inkomna uppgifter måste FlixBus tyvärr bekräfta att en långdistansbuss som kör åt FlixBus som skulle åka från Stockholm via Köpenhamn till Berlin har varit med om en olycka idag kl. 6:18 i Malchow.”, skriver företaget i ett uttalande, enligt SVT.

Ett stort antal ambulanser och polispatruller har varit på plats och bussen har bärgats från platsen, uppger tysk polis.

Busschauffören har efter medicinskundersökning förhörts av polis på plats. En alkoholmätning har tagits och den visar 0,00 promille.

Det är oklart exakt hur olyckan på fredagsmorgonen gick till.

×