Förstörda bevis, av Erik Fichtelius, Martin Widmark och Kim W Andersson.

Boktips

Scoopet

Förstörda bevis
Erik Fichtelius
Martin Widmark
Kim W Andersson
Bonnier Carlsen

När skolbiblioteket ska stängas, bestämmer sig en grupp elvaåringar för att protestera. De drar ihop en namninsamling, men de blir inte tagna på allvar. De vuxna vägrar lyssna så då startar Hugo, Maryam och deras kompisar istället ett nättidning, Scoopet. Snart uppmärksammas detta av lokalradion och nu måste de vuxna lyssna. Om kommunen tänkt spara pengar på att stänga biblioteket, vad har de då tänkt lägga dessa pengar på istället? Boken vänder sig till åldersgruppen nio till tolv år, och med denna nya serie vill författarna visa att unga kan påverka och göra skillnad.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du handlat hem godis till påskhelgen?

Loading ... Loading ...