Stallbyggnad brann ned på gård

Fränninge En stallbyggnad brann i natt ned på en gård vid Fränninge nära Vollsjö.
En granne upptäckte branden och kunde larma de boende på gården.

Larmet om branden kom 01.45 på söndagsmorgonen.

När räddningstjänsten kom fram möttes de av en fullt utvecklad brand som riskerade att sprida sig till ett boningshus som bara låg 3-4 meter därifrån.
– När vi kom fram var spridningsrisken överhängande och man fick inrikta sig på att dämpa branden för att den inte skulle sprida sig vidare, säger Roger Larsson, yttre befäl på räddningstjänsten i Ystad.

Stallbyggnaden gick inte att rädda och fick istället brinna ner under kontrollerade former. Vid 07.30-tiden på söndagsmorgonen brann det fortfarande och räddningstjänsten var då fortfarande på plats med en mindre styrka.

I boningshuset befann sig flera personer som sov då branden utbröt. En granne vaknade dock av smällar från elden och kunde väcka de som befann sig i boningshuset. Ingen person skadades och samtliga var ute när räddningstjänsten kom fram.

 

×