Karneval får inga fler pengar

BJÄRNUM Karnevalsgeneralen Olle Davidsson får nej på sin ansökan om ett kommunalt bidrag till Bjärnums GoIf:s annonskostnader i samband med Bjärnumskarnevalen.

Årets karneval bedöms inte uppfylla kriterierna i tillräcklig utsträckning.
I kriterierna ingår att arrangemanget ska vara publikt och vända sig till en bred allmänhet eller av kommunen prioriterad grupp, som ska nås av marknadsföringen. Evenemanget ska öka kännedomen om Hässleholm utanför kommunen, ha hög internationell, nationell eller regional status, bidra till att stärka Hässleholm som en kommun att bo i och besöka samt vara massmedialt intressant för riksmedia.
Beslutet fattades av Hässleholms kommuns tillväxtchef Stefan Larsson, efter en diskussion med kommunchefen Bengt-Arne Persson, kommunalrådet Robin Gustavsson (KD) och oppositionsrådet Lena Wallentheim (S).
Istället får karnevalen nöja sig med en del av det tätortsbidrag som årligen delas ut av kommunen. Tyringe får 65 000 kronor, övriga orter 47 000 kronor.

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...