HIF-tränaren hoppas att man kan ge Trelleborg en match

Trots att det skiljer tre divisioner mellan dagens cupmotståndare på Österås, division ett-laget Hässleholms IF och allsvenska Trelleborgs FF, är det två lag som har liknade problem.
Gästerna har efter en hyfsad allsvensk start dalat ner till jumboplatsen medan HIF lite oväntat är indraget i en streckstrid på liv och död i tvåan.

– Hoppas att det här kan bli en kul match och bli ett bra avbrott för oss, säger HIF-tränaren Dan Olofsson.
– Sedan är det klart att vi har en viktigare match mot Asarum om fem dagar,
Olofssons lag förlorade ju sexpoängsmatchen i Sölvesborg i lördags och lever nu extremt farligt i bottenstriden.
– Ännu en gång visade det sig att vi har svårt mot lag som backar lågt men ofta spelar bättre mot bättre lag, förklarar HIF-tränaren.
– Trelleborg blir förstås stentufft motstånd men min förhoppning är att vi skall kunna stå upp i den här matchen.

HIF tog sig vidare genom att besegra Kristianstads FC i den förra omgången av Svenska cupen medan Trelleborg inte gör entré i tävlingen förrän i den här omgången.
De grönvitas segerskytt mot Kristianstad, Harley Willard, är ju redan försvunnen ur HIF-truppen medan klubbens andra britt, Kristian Brymora, förhoppningsvis finns med i HIF-truppen ikväll.
– Han fick det tufft efter sin premiärmatch på konstgräset och vi får se om han har återhämtat sig så att han kan vara med mot Trelleborg, säger Dan Olofsson som annars räknar med hela sin trupp att tillgå.
– Sedan får vi se hur vi formerar laget – vi måste ju tänka ett steg längre och till nästa seriematch också.

Klart är att bägge målvakterna Jonas Osberg och Johannes Ljungbäck är spelklara.
– Vi får se vem vi väljer, säger Dan Olofsson som också hoppas på att allsvenska motståndet skall dra lite extra publik.
– Det skall komma någon buss med supporters från Trelleborg och jag vet någon klubb i närområdet som ställt in träningen för att kunna se matchen.
– Så förhoppningsvis skall det kunna bli extra mycket cuppublik på Österås.

×