Microsoft stänger ner falska sajter

USA Hackare med kopplingar till ryska staten ska ha skapat flera webbplatser som liknar sajter som används av amerikanska senaten och ideella organisationer i Washington, uppger Microsoft enligt Washington Post.

Microsoft ska ha stängt ner falska kopior från fem olika webbplatser. Dessa var omdirigerade till sajter som hackarna hade skapat för att kunna stjäla bland annat lösenord.
Hackarna tycks ha riktat in sig på konservativa amerikanska tankesmedjor som brutit med USA:s president Donald Trump och argumenterar för fler sanktioner mot Moskva, uppger New York Times.
Samma hackergrupp var inblandade i försök att påverka valet 2016 och det senaste försöket är ett tydligt exempel på hur aggressivt ryska agenter agerar inför mellanårsvalet i november, skriver Washington Post.