GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pistolhot avslutade bröllopsfestligheter

Hässleholm • Publicerad 21 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Luftpistolen som användes vid hotet hade för låg anslagsenergi för att betraktas som ett vapen, utan räknas i stället som en vapenattrapp. FOTO: NFC/Förundersökningsprotokollet
Luftpistolen som användes vid hotet hade för låg anslagsenergi för att betraktas som ett vapen, utan räknas i stället som en vapenattrapp. FOTO: NFC/Förundersökningsprotokollet

Det blev inget klang och jubel, utan tvärtom pistolhot och polissirener som kvällsunderhållning efter bröllopet. När familjerna träffade på varandra på tågstationen utbröt tumult, och en då 15-årig ung man drog fram en pistol.

I polisförhör från tidigare i år sa båda de tilltalade bröderna att de var emot giftermålet. I tingsrättsförhandlingarna hävdade de tvärtemot att de visst var positiva till bröllopet. De hade åkt från Malmö till Hässleholm för att fira, men sedan vilseletts genom att inte få någon klar adress på var bröllopet skulle stå. Därför rörde de sig runt i Hässleholm för att leta, fram tills de på kvällen gav upp för att åka hem till Malmö. Tillbaka på tågstationen i Hässleholm träffade de på brudgummens familj.

15-åringen, som nu hunnit bli 16, berättade för tingsrätten att han hade med sig pistolattrappen för att han tidigare utsatts för mordförsök.

Brudgummen och hans bror hävdar också att det inte fanns någon cykel inblandad. I stället var det brudens bröder som gick till angrepp. Den äldre av de tilltalade drog fram pistolen och gav den till den yngre. Därefter ska pistolen riktats mot huvudena på brudgummen och hans bror, med tillhörande mordhot. Dessa ska då ha fruktat för sina liv, fram till att en svåger lyckades övermanna pistolhotaren och slå pistolattrappen ur hans hand.

Åklagaren menade att den äldre av de tilltalade bröderna skulle dömas för misshandel, och att båda bröderna skulle dömas för grovt olaga hot. Målsägarbiträdet yrkade dessutom på skadestånd på 15 000 respektive 10 000 kronor till de hotade bröderna.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.