För uppfödare av köttdjur väntar en tuff vinter efter sommarens torka. Foderbristen är stor och slaktköerna halvårslånga. För att stötta bönderna vill Kommunens väl att kommunen ska välja svenskt kött, och servera det varje dag. Foto: TT
Stjärnkocken Fredrik Eriksson har dragit igång köttuppropet. Foto: TT
Emin Sen på Casablanca har länge använt svenskt kött till restaurangens paradrätt, oxfilé, men nu tvingas han att tänka om. Köttet är helt enkelt för dyrt i förhållande till det pris han kan ta ut. – Min existens hänger på det, säger han. Foto: Pernilla Ekdahl

Restauranger serverar gärna närodlat men höga priser ett problem

HÄSSLEHOLM Stjärnkocken Fredrik Eriksson uppmanar fler krögare att välja svenskt kött – för att stötta de svenska bönderna efter sommarens torka.
En rundringning till några av Hässleholms restauranger visar att många redan gjort det valet – andra är på väg att gå andra hållet av kostnadsskäl.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Vill du att Sverige lämnar EU?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×