GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingen muddring – utred bäcken

Hässleholm Att totalmuddra Finjasjön är ingen möjlighet. Däremot bör det utredas vad det är som negativt påverkar Sötekärrsbäcken och vad som kan göras för saneringsåtgärder.
Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det svaret ger miljönämnden som svar på en motion från Anita Johannesson (Kommunens röst) som lämnades till kommunfullmäktige vid junisammanträdet.

Motionären yrkade i sin motion på en förstudie där omfattning, tillståndskrav, finansiering och medaktörer utreds för att Finjasjön ska lunna tömmas på vatten för att ta bort bottensediment och dumpad ammunition. dessutom ville motionären utreda möjligheterna att lägga igen eller leda om Sötekärrsbäcken för att hindra misstänkt läckage till sjön.

Miljönämnden har tidigare riktat krav mot tekniska nämnden att utreda bland annat den gamla tipp norr om bäcken som man menar är en del av miljöstörningen i bäcken. Dessa krav har inte hörsammats av tekniska nämnden, men nu rekommenderar miljönämnden kommunfullmäktige att utreda omständigheterna kring Sötekärrsbäcken.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.