Annons

Linus tar brädan till Kalifornien

Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Linus Månsson läste teknikprogrammet på gymnasiet och har alltid suttit och pillat med saker hemma.

– Jag kommer ihåg när jag plockade isär mammas hårtork. Det slutade med att det blev kortslutning i hela huset, berättar Linus Månsson.

Annons

Han tog studenten i våras men berättar att hans kunskaper om teknik inte kommer från skolbänken utan från det han lärt sig själv.

När Linus Månsson var 15 år gammal började han beställa hem teknikprylar och sätta ihop egna sladdar och högtalare. När han var 17 år gammal startade han sitt eget bolag ”Doner Tech” och har idag sålt produkter till stora företag. Idén till hans egenutvecklade elektriska longboard kom ganska naturligt.

– Jag har alltid varit intresserad av brädor och jag var inte nöjd med de longboards som finns på marknaden, säger Månsson.

Linus Månsson har kontakter i Kina som hjälpte honom att ta fram en elektrisk longboard som han var nöjd med och som nu säljs, både av Linus själv och andra företag som köpt produkten av honom.

– Det är jättekul att se när sakerna väl kommer ut på marknaden, säger han.

Att han bara är 18 år gammal har inte satt några käppar i hjulet.

– Man berättar ju inte att man är 18 år. Om idén är tillräckligt bra så kommer företagen bli intresserade. När de sen märker att jag är ung tycker de bara att det är positivt, säger han.

Förra veckan bar det av mot USA där Linus Månsson planerar att jobba en tid framöver. Det enda som återstår är att han ska få arbetstillstånd i landet, men trots att det inte är löst än är han inte orolig.

– Om man sitter hemma och är orolig händer ingenting. Jag vill ta risker och jag tror att det är mycket viktigt för att lyckas, säger Linus Månsson.

bild 1/2
Linus Månsson. fOTO: Jacob Ruderstam
Linus Månsson driver sitt eget bolag och lämnade nyligen Sverige för Kalifornien i USA där han planerar att jobba. FOTO: Jacob Ruderstam
Linus Månsson. fOTO: Jacob Ruderstam
Linus Månsson driver sitt eget bolag och lämnade nyligen Sverige för Kalifornien i USA där han planerar att jobba. FOTO: Jacob Ruderstam
Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons