De medeltida byggnaderna utgör mässans fond.
För den hundintresserade finns det mesta att se och uppleva.
Mässan riktar sig till både stora som små.
Hunduppvisningar av olika slag lockar mycket publik.
Ola Karlsson demonstrerar en råttliknande vobbler som kan användas till gäddfiske på våren.
Jaktvapen hos Holmgrens.

Sportskytte i mässans fokus

På landet De stora vapenmärkena finns på plats liksom de kända betesbyggarna, här finns allt för hundägaren och som vanligt också underhållning för stora och små. Men i år satsar Jakt- och fiskemässa på Bosjökloster också lite extra på sportskytte.

Tanken är att besökarna ska kunna prova på olika typer av skytte. Med på mässan är både OS-guldmedaljören Ragnar Skanåker och SM-vinnaren Pia Clerté.
– Båda är ju stora profiler och kommer att finnas med i skytteparken och på speakers corner, säger Sofia Lögdberg på Jakt- och fiskemässan.

Ragnar Skanåker, som tog sitt guld redan 1972 och därefter var med i ytterligare sex OS, behöver kanske ingen närmare presentation. Men Pia Clerté kan vara en lite nyare bekantskap.
47-årige Pia Clerté tog licens för gevär 2016 och vann senare samma år sitt första SM-guld i dynamiskt sportskytte.
Förutom sitt goda skytte har hon också gjort sig känd som en stridbar debattör, särskilt om hur EU:s vapendirektiv ska implementeras i svensk lag. Direktivet förbjuder halvautomatiska vapen, men undantag kan göras i de enskilda länderna för just sportskyttar, vilket Pia Clerté hoppas att Sverige gör.

Mässan har sin tyngdpunkt på jakt, fiske och hund, men som vanligt kommer det också finnas en hel del underhållning på det 20 hektar stora mässområdet. Bland annat uppträder Danne Stråhed på lördagen den 25 augusti och dagen efter är det dags för en sing along-föreställning för de yngsta med världens starkaste björn Bamse och hans kompis Lova.
Sofia Lögdberg tror att årets mix av utställare och föreläsare ska ha något att erbjuda för alla. Jägarförbundet är med som alltid och så även populära hundägarskolan Stridh. De hundintresserade kan även lyssna på hundpsykolog Eva Bodfäldt känd från sina böcker och poddar.
Bland kändisarna finns även Peter Dahlström, fiskets Oppfinnarjocke, som kommer att finnas vid betesbyggartorget.
– Han är en riktigt bra profil som man kan snacka med, säger Sofia Lögdberg.

På Speaker’s Corner inne i slottet avlöser de olika föredragen varandra. Bland annat pratar Poul-Erik Jensen om vad som är bra att odla för att gynna fältviltet. Nils Carlsson och Tom Espgård från Länsstyrelsen Skåne diskuterar hur skapar en viltstam i balans och Håkan Björk som driver Björks Ringsjön tipsar tillsammans med kocken Fredrik Örberg om hur man filéar och tillagar insjöfisk.
Så här inför valet kommer även politiken att finnas representerad genom Centerpartiet i Höör och Moderaterna på regionnivå.
– Höörs kommun och Ringsjöns vattenråd kommer också att vara här och det är nog många lantbrukare som säkert har mycket att dryfta med dem om efter en sådan här torr sommar. Jag hoppas på spännande möten och fruktsamma diskussioner, säger Pia Lögdberg.
Vad hoppas du på inför mässan?
– Bra väder! Blå himmel, men inte för varmt. Vi är förberedda för regn också. Fast besökarna på mässan är ju folk som är vana vid att vara ute alla sorters väder, så det blir nog bra även om det blir lite regn.