Station stängs för växelbyten

Hästveda För att minska antalet framtida störningar i tågtrafiken byter Trafikverket ut växlarna på Södra Stambanan i Hästveda och Mosselund. Av säkerhetsskäl stängs all trafik av under de helger som arbetet pågår, med start kommande helg.

Södra stambanan mellan Malmö och Stockholm är en av Sveriges viktigaste järnvägsförbindelser. Den passerar bland annat Hässleholm, Nässjö, Linköping och Norrköping.
Flera förbättringsarbeten pågår på sträckan och under hösten och vintern kommer ett nytt arbete genomföras med att byta växlarna i Hästveda och Mosselund.
– De växlar som ska bytas ut är gamla och vi har mycket störningar på grund av dem. Efter det här arbetet kommer vi ha bättre tågföring och färre fel i anläggningen. Det kommer bli bättre för alla, inte minst resenärerna, säger Henrik Andersson, Trafikverkets projektledare.
Persontågen i Hästveda är inställda och ersätts av bussar. Även Pågatåg och Krösatåg på andra sträckor påverkas. Det kommer därför ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Trafikverket uppmanar resenärer att söka sina resor i Skånetrafikens app, på skanetrafiken.se eller lanstrafikenkron.se för att se hur respektive resor påverkas.
Samtidigt som växelläggning sker utförs också andra underhållsarbeten. Hela arbetet planeras att vara klart under 2019.
Avstängningar sker vid följande tillfällen i Hästveda:
Lördagen den 24 augusti klockan 04.00 till och med måndagen den 26 augusti klockan 04.00.
Lördagen den 22 september klockan 04.00 – söndag 23 september 02.20.
Lördagen den 13 oktober klockan 04.00 – måndagen den 15 oktober klockan 04.00.
Lördagen den 20 oktober klockan 00.30 – söndagen den 21 oktober klockan 00.30.
Lördagen den 27 oktober klockan 10.40 – söndagen den 28 oktober 07.55.

Dagens fråga

Vill du att Sverige lämnar EU?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×