GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vill se 19-åring i fängelse

Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Att bara döma 19-åringen till skyddstillsyn räcker inte, anser åklagaren. Stölddomen borde uppklassas till grov stöld, och därmed ska den utdömda skyddstillsynen förenas med ett fängelsestraff.

Händelserna inträffade i Sösdala i juni. 19-åringen surnade till över en stulen öl och tvingade till sig plånboken från den person som han trodde tagit ölen. Han försökte sedan tvinga målsäganden att ta ut pengar i en uttagsautomat genom att ta strypgrepp på honom. När målsäganden vägrade och lyckades slita sig loss sprang gärningsmannen ikapp honom, tog ett nytt tag om halsen och kastade målsäganden till marken.

Senare på kvällen misshandlades också en vän till den förste målsäganden av de båda ynglingarna.

Den andre gärningsmannen, 20 år gammal, som enbart stod åtalad för den andra misshandeln dömdes till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.