Vackert hus – men felplacerat
n I NSk 22/8 prisar Stig Hansson det ”vackra hus” som har placerats där Musikpaviljongens låg. Vad hade han förväntat sig: ett ”fult hus”? Jag kan gärna hålla med om att det exteriört är tilltalande, men det är totalt felplacerat. Det skulle givetvis byggts på den plats som Paviljongen befinner sig i dag. Här kan man verkligen ta till det gamla talesättet: att gå över ån efter vatten. Då kunde det ha kunnat exponera sig i en öppen miljö för var och en. Nu är det ”gömt” bland träden och kommer inta alls till sin rätt, även om det delvis ”frigjorts” från en del alléträd som inte skulle fällas! Att skribenten uttrycker sig som han gör, är enbart för att provocera dem som kämpade för ett bevarande av Paviljongen på dess ursprungliga plats. Hans avslutande mening: ”Man behöver inte bära hatt eller ha streck och stjärnor på axlarna för att se hur bra det blir”, är en grov förolämpning mot de som kämpade för bevarandet. För övrigt var det en klar majoritet som saknade vare sig hatt, streck eller stjärnor som protesterade. Han undviker att nämna kostnaden (1, 8 miljoner) för skattebetalarna, när det gäller flytten. Försök att försvara detta slöseri! Ska vi verkligen ha politiker som oavbrutet går byggherrarnas ärenden. Vi går nu till val och vi medborgare kan tänka till innan vi lägger vår röst och kan därmed göra skillnad.
Sluta plasta in!
n Världen svämmar över i plast! På hav och på land. Det debatteras över hela världen om ett plastförbud. Fick M:s partiprogram i brevlådan i går. Varför i hela friden är den inplastad?
Är det för att skydda medföljande valsedlar? Varför skicka med dom? Valsedlarna kan man hämta när det är tid för röstning. Finns väl ingen anledning att plasta in partiprogrammet?
Underhållsarbete?
n Den nionde augusti står det i tidningen om förslag till hur man ska spara i tekniska nämnden. Sparkravet är 8,1 miljoner kronor. Förslaget är: Stoppa allt underhållsarbete. På västra sidan av järnvägen har ni redan slutat sköta något underhåll. Ta en titt på Magasinsgatan, Hantverkargatan gången mot Netto och så vidare. Över huvud taget är det Hässleholms baksida som finns på väster. Är det rätt plats för resenärer att bli bemötta av detta dåliga underhåll. Vad får dom för bild av Hässleholm? Nej låt av-och påstigning vara där det alltid varit, med denna siluett som 1:a avenyn visar och hälsar välkommen till Hässleholm.
Man tar sig för pannan
n”Mycket skall man få höra innan öronen trillar av” Än en gång besannas detta uttryck när jag hör om det senaste utspelet från Miljöpartiet: En kommunal skatt skall införas för dem som storhandlar med bil. Jag träffade under min riksdagstid en miljöpartist som vill släppa alla hönsen fria och det var ett tokigt förslag men har den som kommit med förslaget om storhandelsskatt ”alla hönsen hemma”? Själv så föredrar jag butikerna i Tyringe men jag har stor förståelse för de som bor på landsbygd och måste åka för att storhandla. Det kan vara barnfamiljer som redan nu har svårt att hinna med allt under veckan och äldre som vill kunna parkera nära affären. Lådcyklar skall visst kunna befrias från parkeringsskatten. Funderar på hur dessa lådcyklar skall framföras mil efter mil och i olika väder.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Kan du lita på Skånetrafiken?

Loading ... Loading ...