Dödsfall

Den isländska skådespelaren och sångaren Stefán Karl Stefánsson har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 43 år.
Han var född i Hafnarfjörður och blev mest känd efter sin roll som skurken Robbie Rotten i tv-serien LazyTown (2004 till 2009 samt 2013-2014).
Han tog examen från Icelandic Academy of Arts i Reykjavik och arbetade sedan som skådespelaren vid Nationalteatern. Bland några av hans andra roller kan nämnas att han spelat Grinchen i musikalen How the Grinch Stole Christmas från 2008 till 2015.
Stefán drabbades av cancer 2016 och då startades en insamling av manusförfattaren Mark Valnti, för att stödja Stefán Karl Stefánsson under tillfrisknandet. Denna kampanj fick stor spridning och när insamlingen nått sitt mål sjöng Stefán som tack tillsammans med skådespelarna i låten We are number One, och detta fick stor spridning på Facebook.
Han efterlämnar hustru, tre döttrar och en son.