Dödsfall

Den amerikanska skådespelerskan Barbara Harris, har avlidit i en ålder av 83 år.
Hon sökte sig tidigt till scenen och fick som tonåring mindre roller på Playwrights Theater Club i Chicago.
1967 fick hon en Tony Award för sin insats i The Apple Tree och hon var dominerad till priset ytterligare två gånger. För sina filmroller nominerades hon även till en Oscar 1972, Golden Globe tre gånger samt Golden Laurel 1966.
Broadwaydebuten kom med From the Second City (1961) och filmdebuten med A Thousand Clowns (1965). Hon spelade mot Dustin Hoffman i Who is Harry Kellerman och why is he saying those terrible things about me? (1972).
Hon spelade en countrysångerska i Robert Altmans Nashville (1975) och gjorde tillsammans med Jodie Foster originalet Freaky Friday (1976). Hon var med i Alfred Hitchcocks sista film Family Plot (1976) samt i Disneys komedi The North Avenue Irregulars (1979)
Barbara vann en Tony Award för bästa skådespelerska 1967.