Foto: Johan Nilsson/TT

Flera bränder i hus och bilar under natten

Kristianstad En pizzeria har totalförstörts och minst sju bilar ska ha brunnit på olika håll i Kristianstad.

Strax före midnatt larmades räddningstjänst till en kraftig husbrand i Näsby. Branden ska ha startat på övervåningen.

– Det har brunnit i en pizzeria. Det är i en villabyggnad men det ska inte vara någon som bor där, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl i polisregion syd till SVT.

Det är oklart vad som orsakat branden, men troligtvis är det något elfel som ligger bakom, enligt Martin Larsson, inre befäl på polisen, uppger Kristianstadsbladet.

Det har har även brunnit i ett garage och en husvagn vid en villa utanför Tollarp. Vid tre-tiden uppges det inte finnas någon risk för att branden ska sprida sig, mer än till en bil som lågorna nått. Enligt Anders Pålsson har ingen person kommit till skada. Räddningstjänsten kommer vara kvar och arbeta med släckning även under torsdagsmorgonen.

Under natten till torsdagen har sju bilbränder inträffat i Kristianstads kommun, vilket har gjort det till en hektiskt natt för räddningstjänsten.

– Samtliga fem brandstationer i Kristianstad kommun är engagerade och sen har vi hjälp från våra grannkommuner, säger Anders Pålsson, inre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad till Kristianstadsbladet.

Inga personer ska ha kommit till skada i samband med bränderna.

I mars månad inträffade sju bränder i Kristianstadstrakten under samma natt.

Läs mer:

"]