Annons

Osiako saknas mot Österlen

Sport • Publicerad 23 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

IFK Hässleholm har inlett höstspelet i den östra Götalandstvåan på ett utmärkt sätt med sju poäng på tre matcher.

Senast blev det seger hemma mot Räppe.

Annons

Då svarade Patrick Osiako för sin bästa insats i IFK-tröjan så här långt. Men tyvärr för de gulsvarta så åkte mittfältaren på sitt tredje gula kort när en kvart återstod av matchen.

– Det innebär att han i kväll missar matchen mot Österlen, säger Nilsson som i övrigt har ytterligare några spelare borta.

Simon Henningsson, Abelto Ikose och Waed Shaif saknas på grund av skador medan målvakten Alexander Nilsson fortfarande är avstängd.

– Waed skadade foten på tisdagens träning och där väntar vi på besked efter röntgen, säger Nilsson.

Som menade att ett stort glädjeämne i matchen mot Räppe var forwarden Mohammed Hamdan som svarade för matchens första mål och även ordnade den straff som föregick 2–0-målet.

– Hamdan har verkligen klivit fram och börjat göra poäng, berömmer IFK-tränaren som i övrigt var mycket nöjd med fredagens match.

– Det var kanske vår bästa och jämnaste insats över 90 minuter den här säsongen. Efter 2–0 spelade vi av matchen på ett bra sätt. Segersiffrorna kunde blivit ännu större då vi skapade en hel del chanser på våra omställningar.

IFK vann vårmötet mot Österlen med matchens enda mål.

– Då gjorde vi en bra första halvlek men blev sedan lite för passiva i andra, menar Nilsson som varnar för Österlens kantspel.

– De har kvicka spelare på kanterna som kommer till inlägg. Så det gäller att vi sätter försvarsspelet, säger Nilsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons