Annons

Underhållet för sent på flera fastigheter

HÄSSLEHOLM – När de akuta åtgärderna blir dyrare än ett planerat underhåll är det inte bra. Det är tyvärr där vi är nu, säger Arne Dahlström (KD), efter revisorskritik av det stora kommunala fastighetsinnehavet.
Hässleholm • Publicerad 23 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Revisorer granskade i våras kommunens fastighetsunderhåll. Betyget blev inte gott:

Annons

Revisorerna nämner de försäljningar av kommunala fastigheter som gjorts – från gamla skolor i byarna till Ebenesersalen i Hässleholm och den före detta Korskyrkan i Tyringe.

Att det saknas uppdaterade underhållsplaner beror enligt politikerna på att förvaltningen saknar personalresurser för att kunna göra sådana fullt ut.

Revisorerna har också lyft fram att besparingar som görs till följd av att nämnden effektiviserar fastighetsbeståndet sedan inte kommer tekniska förvaltningen till del. Här påpekar politikerna att det nuvarande internhyressystemet bör avvecklas till förmån för ett annat system.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons