Sandra Adolfsson - blågul igen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Adolfsson kallas in till VM-kval

Sandra Adolfsson kallas in till den svenska VM-kvaltruppen.
– Hedrande och väldigt roligt att de var nöjda med min insats i Algarve. Jag ser framemot att få representera landslaget återigen, säger Sandra Adolfsson.

Eftersom Amanda Ilestedt drabbats av en bristning i vadmuskeln kallas nu Sandra Adolfsson in för att vara med i de två matcherna i VM-kvalet.
Sandra blev i våras uttagen till Algarve Cup där hon fick gott om speltid och signerade starka insatser. Vittsjöspelaren startade i matchen mot Sydkorea som slutade 1–1 och var även uttagen till start i finalmatchen mot Nederländerna som tyvärr blev inställd pga regn.
– Sandra är en mittback som gjorde det bra i Algarve och visade att hon kunde konkurrera på denna nivå. Hon tillhör en av allsvenskans bästa mittbackar och vi har nu valt att ta med henne till samlingen, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.
– Självklart gläds vi med Sandra och vi vet att mittbackspositionen är en av de svåraste platserna att konkurrera om. Vi önskar Sandra vårt varmaste lycka till, säger Vittsjös sportchef Erika Nilsson.
Landslaget samlas på måndag och spelar mot Ukraina på Gamla Ullevi den 30 augusti och därefter borta mot Danmark den 4 september.

×