The Equalizer 2. Pressbild

Denzel Washington fixar helt godkänd actionrulle

Film/Recension

The Equalizer 2
Regi: Antoine Fuqua
I rollerna: Denzel Washington, Melissa Leo med flera
Betyg: 3

Efter att ha tagit en paus på två år är Denzel Washington tillbaka som Robert McCall i andra omgången The Equalizer. Om vi räknar bort Tom Cruise verkar det inte alltid vara en kassaskåpssäker succé att återkomma i en följetong hur länge som helst. Bruce Willis och Sylvester Stallone är ju praktexempel på att gå en match för mycket.
Nåväl, nu är det som sagt bara andra filmen om den före detta agenten McCall som dragit sig tillbaka till ett Svenssonliv men av olika anledningar får in i elden igen. Den här gången handlar det om en före detta kollega och god vän som mördas i Bryssel och McCall/Denzel Washington glömmer att han bara har två år till pensionen som han hade kunnat sitta av i sin taxi.
Att storyn, vars tema öga för öga inte direkt är oanvänt i actionfilmhistorien, ändå håller att återanvända beror till största delen på Washington. Den nu för sådana här roller egentligen överårige aktören sätter kött på benen på sin hjälte som människa och inte bara slaktmaskin. Egentligen en sympatisk och intellektuell person som gärna fördjupar sej i böcker och ger draghjälp till ungdomar som är på väg att hamna på glid. Ödet vill således annorlunda, därav den ständiga likvideringen av omgivningen. Som actionrulle fullt godkänd utan att sätta genren i brand.

The Equalizer 2
Regi: Antoine Fuqua
I rollerna: Denzel Washington, Melissa Leo med flera
Betyg: 3