Annons

Comeback för Andersson i HIF?

Sport HIF är i desperat behov av poäng mot Asarum – men tvingas spela på B-planen eftersom A-planen är i för dåligt skick.
Sport • Publicerad 25 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
William Andersson tränar med HIF och kan bli aktuell för en återkomst i höst. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
William Andersson tränar med HIF och kan bli aktuell för en återkomst i höst. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Cupdrabbningen mot allsvenska TFF blev givetvis årets höjdpunkt för Hässleholms IF som haft en betydligt tyngre tillvaro i seriespelet.

– En fantastisk prestation och jag är djävulskt glad för klubbens och spelarnas skull, det var härligt att se den genuina glädjen, säger Christian Carlsson som tränar laget tillsammans med Dan Olofsson.

Annons

120 minuter mot allsvenskt motstånd kändes i kropparna.

– Självklart har de som spelade matchen varit slitna. Vi var väldigt tydliga på torsdagens träning med att det var återhämtning som gällde, det viktiga var inte att göra årets bästa träning. Men rent fysiologiskt ska det inte vara några problem att spela tisdag–söndag.

Tabellfemman Asarum har ett samarbetsavtal med Mjällby som innebär att spelare under 23 år kan spela i båda klubbarna, i nuläget handlar det om anfallaren Axel Andersson och målvakten Oscar Ekman.

– Asarum är offensivt duktiga och har ett starkt kollektiv, de står och kämpar sida vid sida.

HIF får klara sig utan mittbacken Emil Szymanski som åkte på säsongens tredje gula kort mot Sölvesborg.

– Det finns en plan för det, säger Carlsson som inte vill gå in närmare på vad den planen innebär eftersom lördagsträningen återstår.

Kristian Brymora har inte varit i träning sedan DM-matchen mot Lunds BK och är ett frågetecken.

Efter förlusten mot Sölvesborg spelar HIF med kniven på strupen. Efter IFK Hässleholms bortaseger mot Österlen är det nu sju poäng upp till IFK Berga och Räppe som ligger på rätt sida om kvalstrecket. Men den matematiken är ingenting som HIF-tränaren vill sysselsätta sig med.

– Det är kanske en klyscha men det handlar om att göra sitt. Jag hoppas vi fick en ordentlig boost när vi visade för oss själva hur bra vi kan vara när vi gör rätt saker, och att vi tar med oss det.

Matchen kommer att spelas på B-planen eftersom A-planen är i för dåligt skick.

Annons

Hur ser du på det?

– Det är självfallet jättesynd men något som vi får acceptera. Vi lägger inget fokus på det som vi har svårt för att påverka.

I februari svarade William Andersson för en transferbomb när han lämnade HIF för Prespa Birlik. Nu har mittbacken tackat för sig i Malmöklubben och varit synlig på HIF:s träningar.

– Han är positiv och vi är positiva. Exakt hur det skulle kunna lösas vet jag inte men förhoppningen är att det ska lösa sig fort – det är vår intention.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons