Doktor Proktor och världens undergång kanske, av Jo Nesbø

Boktips

Doktor Proktor och

världens undergång

kanske
Jo Nesbø
Bonnier Carlsen

Den galen doktor Proktor och hans vänner Bulle och Lise tar oss med på en kuslig resa, för undergången är nära. Vi står inför en invasion från närmaste rymden och det händer de mest besynnerliga saker. Som boaormar i kloakerna, strumpor som försvinner i tvättmaskinen, äkta grodmän och sjufotade sugspindlar. Den kritikerrosade författaren är mest känd för sina deckare om kriminalkommissarien Harry Hole men hans första barnbok, Doktor Proktors pruttpulver (2007) blev en storsäljare och har följts av Kan doktor Proktor rädda julen, Doktor Proktors tidsbadkar, Doktor Proktor och den stora guldkuppen samt Doktor Proktors sensationella samling av D.D.S.Ö.I.F.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...