Stor polisinsats efter smitande bilist

Perstorp När en civil polisbil var på rutinpatrullering i centrala Perstorp och mötte en bilist som var känd för polisen sedan tidigare vände de om för att stanna personbilen för kontroll.

När den misstänkta föraren- som saknar körkort – upptäcker polisen kör han snabbt därifrån. Efter ett kort föröljane hoppar plötsligt en passagerare ur bilen, och springer in i en lägenhet som finns i närheten.

Kort därefter stannar bilen på Tjäderstigen och föraren kontrolleras då av polis. Passageraren – en man i 30-årsåldern – kan gripas i lägenheten då han är efterlyst av Migrationsverket efter avvikelse från förvar.

Mannen får åka med i polisbilen till arresten. Under tiden samlas flera personer vid platsen och när polisen försöker mota bort dessa, tar sig en man fram och lyckas öppna bildörren, varefter den gripne mannen springer ifrån polisbilen.

Polispatrullen kommer dock ifatt honom, men då han gör motstånd vid gripandet använder polisen OC-spray för att kunna säkra honom.

Förutom den efterlyste mannen som nu är frihetsberövad, grips den andre mannen misstänkt för främjande av flykt. Mannen, som är i 25-årsåldern, är även den person som körde bilen som patrullen vände efter för att stoppa och kontrollera. Förutom främjande av flykt är han nu också misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Händelsen inträffade under söndagseftermiddagen.