Ingrid Nyman, 63 år från Hästveda. – Jag tycker att det är viktigt att Hässleholm får höghastighetståg. Det är en förutsättning för kommunens utveckling. Sedan måste badhusfrågan lösas. Politikerna måste bestämma sig. – Ja, jag har bestämt hur jag ska rösta.
André Sjölund, 32 år från Hässleholm. – Jag tycker att ungdomarna är viktigast. De måste ha något att göra och någonstans att bli av. Sedan tycker jag att kommunen ska sluta att slösa med våra skattemedel. De har gjort så många dumma affärer de senaste åren. – Ja, jag har bestämt hur jag ska rösta.
Ulla-Britt Sjöberg, 83 år från Hässleholm. – Sjukvården är viktigast. Jag har nyligen varit sjuk och jag råkade mycket illa ut. Skolan är också mycket viktig liksom att man som pensionär ska kunna leva på sin lön. – Ja, jag har bestämt hur jag ska rösta.
Gösta och Barbro Persson, 93 och 87 år från Hässleholm. – Att vi som är äldre ska ha någonstans att bo när vi inte kan bo kvar i vår lägenhet. Vi har varit gifta i 68 år och vill inte skiljas åt om en av oss inte kan bo hemma. Dessutom vill vi inte gärna ha hemtjänst eftersom det hela tiden komma många olika personer. – Ja, vi har bestämt hur vi ska rösta.

Norra Skåne tog pulsen på några hässleholmare inför valet

Vilken valfråga är viktigast i Hässleholms kommun och har du bestämt dig hur du ska rösta?

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...