Stefan Löfven och Lena Rådström Baastad röstar. Foto: TT

Dubbelmoral om Löfven

I Expressen den 19:e augusti står följande att läsa för det fall att SD lägger ner rösterna när riksdagen ska rösta om Stefan Löfvens roll som statsminister:

”Om SD inte röstar emot honom skulle han kunna fortsätta. Löfven anser inte att det vore lika med att ta passivt stöd av SD och om SD agerar så kan han inte göra något åt det”.

Stefan Löfven kommer således att fortsätta att vara statsminister om SD lägger ner rösterna. Personligen tycker jag han gör rätt i detta, eftersom man ska stå för sin egen politik och sedan se hur långt det bär. Att andra röstar på ett visst sätt ska egentligen inte påverka den egna politiken.

Problemet uppstår om Ulf Kristersson gör samma sak. Då går alla vänsterjournalister med Anders Lindberg på Aftonbladet i spetsen upp i falsett. De delar då ut naziststämplar och sätter en brun skjorta på Ulf.

Detta är en dubbelmoral. Det är partitaktik när den är som sämst, och detta är en gren där Anders Lindberg är en mästare.

När journalister blir åsiktspoliser och enda rätta åsikten är just den som journalisten råkar ha, har vi kommit långt från den liberala demokratins ideal om frihet, öppenhet och att alla har rätt att hävda sin åsikt. I detta ideal bryts åsikter fritt.

Till S och M: Ta makten om det går. Det vill era väljare. Bry er inte om alla stämplar från socialdemokraternas propagandacentral på Aftonbladets ledarsida. Det är bara snäv partitaktik för att Stefan Löfven ska kunna fortsätta att regera.

Maktkarteller som Decemberöverenskommelsen hör till historien. Tack vare Kristdemokraternas agerande upphörde denna att formellt att gälla 2015, men majoriteten av allianspartierna valde ändå att i praktiken fortsätta som om den gällde. De skrämdes upp av vänsterjournalisterna, som nu inte lyfter ett finger för Stefan Löfvens pragmatiska syn på regeringsmakten om SD ger sitt stöd.

Stefan Löfven får aldrig frågan varför det är rätt att han ska få regera när SD lägger ner rösterna, men att motsvarande inte ska gälla för Ulf Kristersson?

Journalister brukar gilla att avslöja dubbelmoral. Varför ställer ni inte Stefan Löfven mot väggen när han moraliserar över Ulf Kristersson, som planerar att göra just det som också Stefan Löfven planerar att göra?

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×