Kristianstad Österlen Airport

Nu går flyget från Kristianstad igen

Strax efter klockan sex i morse lyfte BRA med sitt första plan från Kristianstad Österlen Airport till Bromma.

Sparrow Aviation som trafikerade linjen Kristianstad Österlen Airport-Bromma Stockholm Airport tidigare flög sin sista tur i slutet av juni i år, och sedan dess har det inte funnits någon flygförbindelse från flygplatsen i Everöd. Men sedan i morse är det ändring på det.

Klockan 06.10 lyfte BRA:s första plan mot Bromma och ifortsättningen kommer linjen Kristianstad-Bromma Stockholm Airport trafikeras med 16 flygningar per vecka, med 3 tur- och returresor varje dag, där restiden är 1 timme och 15 minuter.

– Vi är glada för den nya linje som kopplar samma Kristianstad med oss här på Bromma Stockholm Airport. Vi kan tillsammans skapa förutsättningen för ett snabbt och effektivt resande mellan Kristianstad och övriga Sverige, säger Mona Glans, flygplatsdirektör på Bromma Stockholm Airport i ett pressmeddelande.