Pengar till samordnare – men inte utan debatt

Hässleholm Barn- och utbildningsförvaltningen får drygt 220 000 kronor för att anställa en samordnare för teknikcollege. Något som Björn Widmark (FV) ansåg vara fel.

Beslutet togs i kommunfullmäktige med stöd från de rödgröna partier och delar av alliansen.

Folkets Väl ansåg däremot att det är ”anmärkningsvärt att kommunen fortsätter anställa fler kommunikatörer och samordnare” och menade att beslutet är oansvarigt.
Robin Gustavsson (KD) menade dock att teknikcollege är ett initiativ som togs i samarbete med näringslivet redan 2011 och har som mål att göra ungdomar mer anställningsbara.

– Målet är också att stärka Hässleholm som utbildningsort, tillade han och påtalade att 48 företag står bakom teknikcollege som fram tills nu drivits som ett projekt.
Under kvällens fullmäktigemöte, som inleddes med ett anförande om EU av chefen för Europeiska kommissionen representation i Sverige Katarina Areskoug Mascarenhas, sade man också ja till att låta Hässleholms Miljö AB köpa fastigheten Drevet intill fjärrvärmeverket, för 12 miljoner kronor. Köpet görs för att lösa deras behov av verksamhetslokaler.
Under inledningen av mötet beslöts också att låta ett antal motioner lämnas till kommunledningskontoret för beredning.

Motionerna handlade exempelvis om köp av mer svenskt kött (Kommunens röst) höjning av brandberedskapen (SD), ombyggnation (M, L och KD) respektive omgestaltning (SD) av Järnvägsgatan samt införandet av förmånscykel (C).

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×